Waarde van euromunten

Euromunten kennen doorgaans een vaste waarde van €1,- euro of €2,- euro. Echter zijn er door de hoeveelheid speciale euromunten ook tal van €2,- euromunten in omloop die aanzienlijk meer waarde hebben in de ogen van verzamelaars. Mede doordat speciale euromunten in een gelimiteerde oplage worden gemaakt stijgt de waarde hiervan aanzienlijk. Enkele van deze munten komen uit landen als Spanje, San Marino en Monaco.

De landen

We lichten een aantal landen die in het bezit zijn van een speciale munt nader toe en vertellen je waarom deze munten nu precies zo speciaal zijn. Deze landen met een speciale munt met toegenomen waarde zijn:

  • Spanje:
    Spanje beschikt over een €2,- euromunt die in 2009 is opgeleverd om de economische en monetaire unie te herdenken. Vandaag de dag bedraagt de waarde voor deze munt €60,- euro!
  • San Marino:
    Dit land maakt weliswaar geen deel uit van de Europese Unie, het gebruikt wel de euro als wettelijk betaalmiddel. In 2004 werd er een twee euromunt ontwikkeld om de historicus Bartelomeo Borghesi te eren. Vandaag de dag is deze munt €190,- euro waard!
  • Monaco:
    Monaco is de enige met twee plaatsen in de lijst met speciale en waardevolle euromunten. De munten uit Monaco worden namelijk gemaakt met kwalitatief beter materiaal. Zo heeft een eenvoudige €2,- euromunt met daarop slechts een rots afgebeeld al een waarde van €1000,- euro! Dit is echter nog niet alles. De best gewaardeerde munt in de lijst is de herdenkingsmunt van Grace Kelly. Deze exclusieve munt wisselt jaarlijks van waarde. De meest recente waarde van de munt bedraagt maar liefst €1749,95!

Wil jij meer weten over de waarde van euromunten? Of heb jij vragen? Neem dan contact met ons op middels ons contactformulier!