Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/flevopok/public_html/euroinfo.nl/includes/function.php on line 265

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/flevopok/public_html/euroinfo.nl/index.php on line 88
Waarom gebruiken we de euro? Ontdek het hier! | Euroinfo.nl

Waarom de euro?

De invoering van de euro heeft meerdere doeleinden. Zo moest de euro ervoor zorgen dat er een einde zou komen aan de continu variërende wisselkoersen. De wereldmarkt had behoefte aan één gemeenschappelijke munt die het vergelijken van prijzen eenvoudiger zou maken. Met de euro kan in alle daarvoor bestemde Europese landen betaald worden en kan tevens gezien worden als kenmerk van een Europees land. De euro is beschikbaar in munten en bankbiljetten. Meer informatie over de soorten munten en bankbiljetten vind je verderop op deze pagina!

Eén Europese munt

De Europese munt is vergelijkbaar met munteenheden als de yen en de dollar. De euro draagt mede dankzij het grote gebruiksgebied bij aan de financiële sector en het verdere bedrijfsleven binnen Europa. Daarnaast maakt de euro het eenvoudiger om prijzen in landen verspreidt over heel Europa met elkaar te vergelijken. Een ander bijkomstig voordeel is dat wanneer je gaat reizen binnen Europa je in mindere mate rekening hoeft te houden met andere valuta's of bijkomstige wisselkoersen.

Niet langer schommelende wisselkoersen dankzij de euro!

De introductie van de Euro had niet alleen het doel om als handig betaalmiddel binnen de Europese Unie te dienen. Het moest namelijk ook zorgen voor een teruglopende hoeveelheid schommelingen op het gebied van wisselkoersen. Schommelende wisselkoersen hadden namelijk een negatieve werking op de internationale handel. Zo zorgden een plotselinge daling of stijging van wisselkoersen voor veranderingen omtrent transacties. Deze transacties kregen namelijk ineens heel andere betekenissen voor de bedrijven in kwestie. Er waren veel kosten gemoeid om je als bedrijf zijnde hier tegen te wapenen. Deze kosten werden indirect doorberekend richting de consument. Met de euro dient er een einde te komen aan de onzekerheid omtrent koerswisselingen en bovendien aan al de geldverspilling die er mee gemoeid is.

Heb jij vragen omtrent de introductie van de euro? Of zie jij ruimte voor leuke toevoegingen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier!